Ağustos 20, 2023

Avustralya Kargo

ile Avrupa Kargo

Avustralya Kargo

Avustralya Kargo Hızlı, ekonomik ve güvenilir teslimat, Avustralya‘ya kargo yollamak hiç bu kadar kolay olmamıştı ister bireysel olarak kişisel gönderileriniz ister kurumsal olarak ticari gönderileriniz hepsi için bir çözümümüz var.


Avustralya’ya Kargo Gönderimi

Türkiye’den Avustralya’ya kargo göndermek istiyorsanız süreç gözünüzü korkutabilir. Türkiye 15000 km mesafede olan bir ülkeye kargo göndermenin yalnızca pahalı olacağından değil, aynı zamanda haftalar süreceğinden endişe ediyor olabilirsiniz.

Avrupa Kargo size dünyanın en güvenilir kuryelerini kullanan, bütçe dostu bir hizmet sunmaya gayret ediyoruz. UPS, TNT ve DHL gibi firmalarla çalışarak paketinizin güvenilir ellerde olduğundan emin olabilirsiniz.

Avustralya’ya gönderilerde özel ihtiyaçlarınıza göre düzenlenmiş Express, Economy ve Premium hizmetler arasından seçim yaparak başlangıçtan bitişe kadar esneklik imkanından yararlanırsınız. İster Sydney ister Melbourne olsun, nereye paket gönderirseniz gönderin, bir numaralı seçeneğiniz her zaman biziz.


Avustralya’ya Kargo Teslimatında Uygun Maliyetli Bir Seçenek

Gönderilerde piyasa lideri olmamıza rağmen Avustralya’ya teslimatta piyasadaki en iyi fiyatları sunuyoruz. Gönderiniz ister küçük ister büyük olsun, size uygun bir fiyat her zaman vardır,

Avrupa Kargo online fiyat hesaplama aracı ile kargo ağırlığınızı ve boyutunu yazdığınızda taşıma sürelerinin ne kadar olduğunu görebileceksiniz.

Türkiye’den Avustralya’ya yapacağınız Express veya Premium gönderileriniz 4 iş gününe kadar gönderilir. Standard veya Economy hizmetlerinde bu süre 8 iş gününe çıkabilir.


Avustralya’ya Kargo Gönderiminde Bir Sınırlama Var Mı?

Avustralya’ya kargo gönderilerinizde bulunurken geçerli kısıtlamaları bilmeniz büyük önem taşımaktadır. En katı gümrük kısıtlamalarından bazılarını Avustralya uyguladığı için hepsini baştan bilmeniz gerekmektedir. Yasaklı ürünlere şunlar dahildir:

  • Süt ürünleri.
  • Deri ürünleri.
  • Bitkiler veya toprak.
  • Meyve, et, toprak veya sebzelerle temasta bulunmuş olan ürünler.
  • Taklit Ürünler, Bataryalı Ürünler, Kozmetik ve kimyasal ürünler.

Elbette listenin tamamı bu değil. Yasaklı ürünler kılavuzumuzu okumanın yanında Avustralya gümrük yetkililerinden de ek bilgi temin edebilirsiniz.

Avustralya’ya gönderide bulunurken bir de gümrük beyanname formu doldurmanız gerekmeyecektir, tüm işlemlerinizi uzman personelimiz sizin için hazırlayıp takip edecektir. Avrupa Kargo olarak bu süreçle ilgili birtakım yararlı bilgileri yazdık. Bunun yanında Avustralya’ya gönderilerde ithalat harcı ve vergisi dahil olmak üzere gümrük vergilerinin de geçerli olduğunu bilmeniz gereklidir. Bu tür harç ve vergileri alıcı kargosunu teslim aldığında öder!


Avustralya Kargo Fiyatları

Avustralya Kargo Fiyatları

Avrupa Kargo olarak tüm gönderilerinizi, numunelerinizi, hediyelerinizi ve paketlerinizi Avustralya pazarlılarına ekonomik, hızlı ve güvenli şekilde ulaştırıyoruz. Türkiye’den Avustralya’ya 0,5 kilogramlık bir paketin gönderim ücreti express kargo ile 40 Euro’dan başlamaktadır.

Avustralya, Türkiye’ye göre dünyanın diğer ucundaki bir kıta ülkesidir. İki ülke arasında yapılacak olan herhangi bir taşımacılık işlemi günler sürebilmektedir. Avustralya’ya uçak kargo ile gönderim sağlanabilmekte. Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim sürecini hızlandırmak için yapılabilecek en iyi tercih, Avustralya express kargo hizmetinden yararlanmaktır. Hava yolu taşımacılık hizmeti veren firmamızla iletişime geçerek Avustralya ekspres kargo hizmetinden avantajlı fiyatlarla yararlanabilirsiniz. Türkiye’deki bir noktadan, Avustralya’ya dilediğiniz ağırlık ve ölçülerde gönderim express kargo ile gönderilebilmektedir. Ekspres kargo hizmetimiz ile Avustralya’ya hızlı, sorunsuz ve ekonomik gönderimler gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim ücretlerini öğrenmeniz için yukarıdaki menüden Gönderim> Fiyat hesaplama linkine tıklayın gelecek olan sayfada yer alan “Teslim ülkesi” alanında Avustralya’yı seçip gönderinizin ölçü ve ağırlığınızı girdirdiğinizde otomatik olarak fiyatlar karşınıza gelecektir.
Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Avustralya Kargo Gönderim Fiyat Hesaplama

Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim ücreti gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı veya hacimsel ağırlığı (desi) üzerinden hesaplanmaktadır. Gönderi Menüsündeki ”Fiyat Hesaplama” bölümünü kullanarak “Nereye Göndereceksiniz?” seçeneğinden Avustralya’yı seçerek ardından kargonuzun türünü ve kilogram ağırlığını girerek kargo gönderim ücreti hakkında fiyat bilgisine sahibi olabilirsiniz. Türkiye’den Avustralya’ya 0.5 kilogramlık bir paketin gönderim ücreti express kargo ile 40 Euro’dan başlamaktadır. Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kargonuzun hesaplaması yapılırken kilogram cinsinden ağırlığı veya kapladığı hacim (desi)  ele alınır ve hesaplama yapılır. Bu işlem sonunda kargonuzun ne kadar bir ücret karşılığı Avustralya’ya ulaşacağı belli olur.

Desi hesaplaması; En X Boy X Yükseklik /5000 olarak formüle edilmiştir.

Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu var. Eğer gönderiniz bir zarf değil koli ise, koli seçiminde bilinçli ve dikkatli olmak gerekiyor. Zira gönderinin hacimsel ağırlığı kolinin büyüklüğünden direkt olarak etkileniyor. Eğer koli gereğinden büyük seçildiyse yapılan işlem sonucunda çıkacak değer yüksek olacaktır. Kargo fiyat hesaplama da yüksek değer üzerinden gerçekleştirileceği için kargoyu gönderen daha yüksek ücret demek zorunda kalacak. Bu durumla karşılaşmamak için en hafif gönderiyi en küçük kolide göndermek gerekiyor.

Eğer 60x40x40 ebadında bir koli ile 5 kilogramlık bir ürün gönderecekseniz, kilogram hesabına göre yaklaşık 4 kat fazla ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü işlem sonunda 19.2 sonucuna ulaşılacak. Gönderinizin kilogram cinsinden ağırlığı ise 5 kg. Kargo fiyat hesaplama, yüksek olan 19.2 değeri üzerinden devam edeceği için gönderenin cebinden daha yüksek kargo ücreti çıkacaktır.

Gönderinizin Hacimsel ağırlığını hesaplama ve çıkacak ücretleri görmek için tıklayınız.

Avustralya Kargo Teslim Süresi

Güçlü filomuz ve gelişmiş hizmet ağımız ile dünyanın 220’den fazla ülkesine gönderilerinizi uçak kargo hizmetlerimizi kullanarak güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderimlerinde bizleri tercih ettiğinizde gönderiniz aynı gün içerisinde sizlerden teslim alınır. Teslim alındıktan sonra tercih ettiğiniz taşıma hizmeti ile ortalama 2-5 iş günü içerisinde Avustralya’daki müşterinize teslim edilir. Avustralya Kargo firması olarak Türkiye’nin tüm şehirlerinden Avustralya’ya 2-5 iş günü içerisinde gönderilerinizi güvenli ve hızlı şekilde adreslerine teslim ediyoruz.


Avustralya Kargo Takip?

Avustralya Kargo Takip?

Kargo takibi ile gönderinizi adım adım takip alıcısına ulaştığı anı birebir kontrol edebilirsiniz. Bu sayede aldığınız hizmetin kalitesini birebir deneyimleyebilirsiniz.

Kargonuzu gönderimi gerçekleştirecek firmaya teslim ettiğinizde size verilen kargo takip numarası ile Avustralya yolculuğuna başlamış koli ya da zarfınızı adım adım takip edebilirsiniz.

Gönderimi yaptığınız firmanın internet sitesine girerek, kargo takip bölümüne takip numarasını girmeniz bu işlem için yeterli.

İstediğiniz an takibini yaptığınız Avustralya kargonuz, zamanında yerine ulaştığında işlerinizin kesintiye uğraması riskini azaltır. Bu şekilde iş bağlantısı yaptığınız kişi ya da kişiler karşısında prestijiniz de artacaktır.

Ayrıca Avustralya kargo takip yaparak, gönderinin teslimatında yaşanacak herhangi bir gecikmeye de zamanında müdahale etmek mümkün. Gümrükte yaşanan bir sorun nedeniyle yaşanacak gecikmeyi, gümrükteki sorunu ortadan kaldırarak bertaraf edebilir, kargo firması kaynaklı gecikmeyi de firmaya ulaşarak engelleyebilirsiniz.


AVUSTRALYA KARGO İÇİN SIKÇA SORULAN SORULAR


Türkiye’den Avustralya’ya kargo kaç günde teslim edilir?

    Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim işleminde gönderiniz aynı gün içerisinde sizlerden teslim alınır. Teslim alındıktan sonra ortalama 2-5 iş günü içerisinde Avustralya’daki alıcısına teslim edilir.


Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim ücreti ne kadar?

    Türkiye’den Avustralya’ya kargo gönderim ücretlerini öğrenmeniz için Menüde yer alan “Fiyat Hesaplama” hizmetimizi kullanabilirsiniz. İlgili hizmette ülkeyi Avustralya seçip ardından kargo türü ile kilogramı belirterek fiyat hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.  Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


Avustralya kargo gönderim ücretini etkileyen faktörler nelerdir?

    Avustralya’ya kargo gönderim ücretini etkileyen 2 temel unsur bulunmaktadır. Birincisi gönderinizin kilogram ağırlığı ikinci ise gönderinizin hacimsel (desi) ağırlığıdır. Yurtdışı gönderim işlemlerinde bu iki unsurdan hangisi büyük ise kargo gönderim ücreti ona göre hesaplanmaktadır.


Türkiye’den Avustralya’ya en hızlı kargo hizmeti nedir?

    Türkiye’den Avustralya’ya en hızlı kargo gönderimlerinizi Avustralya Kargo firması olarak gerçekleştirmekteyiz. Çünkü firmamız TNT, UPS, FEDEX ve DHL gibi büyük firmalar ile özel anlaşmalıdır. Avustralya Ekspres kargo hizmetimiz ile gönderinizi Türkiye’den Avustralya’ya ortalama 2-5 iş günü içerisinde teslim etmekteyiz.


Avustralya’ya gönderilen kargonun takibi nasıl yapılır?

    Avrupa Kargo firması ile gönderilen kargolarınızın çıkış işlemi olduktan sonra gönderinize ait konşimento numarası oluşmaktadır. Konşimento numarası ile web sitemiz üzerinden gönderinizin durumunu 7 gün 24 saat ücretsiz anlık olarak takip edebilirsiniz.


Avustralya?

Avustralya ya da resmî adıyla Avustralya Topluluğu (İngilizce: Commonwealth of Australia), Güney Yarım Kürede yer alan kıta ülkesi. Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus arasında uzanır. Okyanusya kıtasında bulunur ve kıtanın çok büyük bir bölümünü kaplar. Komşuları Endonezya, Doğu Timor, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Vanuatu, Yeni Kaledonya ve Yeni Zelanda’dır. Başkenti Canberra, en büyük şehri ise Sidney’dir.

Avustralya, 8.617.930 km2 karada, 80.920 km2 sularda olmak üzere toplam 8.698.850 km2’lik bir alana kurulmuştur. Hiçbir ülkeyle kara sınırı yoktur. Bu yüzölçümü ile dünyanın 6’ncı en büyük ülkesi konumunda olan Avustralya, 25.760 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir.

Uluslararası Para Fonu’na göre Avustralya, dünyanın en büyük 13. ekonomisi iken kişi başına düşen millî gelir sıralamasında dünyada 9. olmuştur. Ülke ayrıca İnsani Gelişme Endeksi sıralamasında Norveç’in ardından 2. gelerek yaşam standardı, sağlık, eğitim, kişisel özgürlük ve politik haklar gibi birçok kriterde dünya genelinde üst sıralardadır. Avustralya Birleşmiş Milletler, G20, İngiliz Milletler Topluluğu, ANZUS, OECD, Dünya Ticaret Örgütü, Asya Pasifik Ekonomik İş birliği ve Pasifik Adaları Forumu’na üyedir.

Avustralya Ekonomisi?

Avustralya’nın serbest piyasa ekonomisi vardır. Kişi başına gayri safi yurt içi hasılası yüksek, yoksulluk oranı ise düşüktür. Avustralya doları; Christmas Adası, Cocos Adaları ve Norfolk Adası dahil olmak üzere tüm Avustralya’nın para birimi olmasının yanı sıra bağımsız Kiribati, Nauru ve Tuvalu adalarının para birimidir. Australian Stock Exchange ile Sydney Futures Exchange’in 2006’daki birleşmelerinden sonra Australian Securities Exchange, dünyanın en büyük dokuzuncu borsası oldu.[41]

2010 Ekonomik Özgürlük Endeksi’nde üçüncü sırayı alan Avustralya, dünyanın en büyük on üçüncü ekonomisidir ve en yüksek on birinci kişi başına GSYİH’ına sahiptir; bu Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Kanada ve Japonya’dan daha yüksek ve Amerika Birleşik Devletleri ile aynı sıradadır. 2010 İnsani Gelişme Endeksi’nde ikinci, Legatum’un 2008 Refah Endeksi’nde ilk ve The Economist’in küresel 2005 Yaşam kalitesi sıralamasında altıncı sırayı aldı.[43] Avustralya’nın bütün büyük şehirleri küresel karşılaştırmalı yaşanabilirdik anketlerinde yüksek puan alır;[44] The Economist’in 2008 Dünyanın en yaşanabilir şehirleri listesinde Melbourne ikinci, Perth dördüncü, Adelaide yedinci ve Sidney dokuzuncu sırayı almıştır.[45]

Türkiye’nin Avustralya’ya ihracat potansiyeli yüksek olan ürün grupları

Ülkemizin Avustralya’ya ihracat potansiyeli en yüksek olan ürün grupları şunlardır:

  1. Motorlu araçlar ve aksamları %29
  2. Makine, elektrik %55
  3. Hazır giyim %62
  4. Diğer işlenmiş gıda ürünleri %37
  5. Plastik & kauçuk %51
  6. Meyveler %74
  7. Demir – çelik %63
  8. Metal ürünler %34
  9. Kabuklu yemişler %98
  10. Halılar %73
  11. Mineral ürünler %66
  12.  Kimyasallar %29
  13. Mücevherat %81
  14. Diğer sanayi ürünleri %37
  15. Kâğıt ürünleri %13
  16. Ağaç ürünleri %18
  17. İlaç bileşenleri %84
  18. Kozmetik %13
  19. Ev tekstili %53
  20. Bitkisel yağlar % 32

Kaynakça; https://tr.wikipedia.org/wiki/Avustralya